Om

Ända sedan 1880-talet har det funnits en byggnad på Mösseberg. Den ursprungliga byggnaden tillhörde Mössebergs Vattenkuranstalt AB som startade sin verksamhet 1867. En pampig schweizervilla med stora verandor och yppig snickarglädje byggdes 1885, som fram till 1894 fungerade som sanatorium.

Efter sekelskiftet startades en mycket omtyckt sommarservering med musikunderhållning och fick namnet Bredablick. Den blev livligt frekventerad av både Falköpingsbor och av berömda badgäster som t ex Albert Engström, Verner von Heidenstam, Erik Axel Karlfeldt m fl.

Etablissemangets öden har växlat, under krigsåren 1940-45 var Bredablick förläggning för luftbevakare.

Det äldre Bredablick revs 1962 och låg ca 200 m närmare .

Nuvarande byggnad är uppförd av Falköpings stad år 1960 i senfunktionalistisk stil och ritad av stadsarkitekt Folke Molin.

I dag är Bredablick och Mösseberg ett populärt utflyktsmål för såväl lokalbefolkningen som turister från när och fjärran. Här finns något för alla, sommar som vinter, vått som tort. Den lilla badsjön uppe på berget svalkar skönt en het sommardag och djurparken som drivs i kommunal regi lockar många barnfamiljer, hit går man kanske före eller efter den stora påkostade lekplatsen för en heldag på berget. Vintertid är skidanläggningen öppen med sina två liftar öppen, men även sommartid är liftarna igång vissa dagar för den downhillåkning med mountainbike. Och får man inte nog av det finns otaliga mountainbikespår för alla nivåer. Vill man helre ta det lite lugnt och bara njuta av den härliga naturen går det alldeles utmärkt att bara gå i spåren i sin egen takt.